Muziekinstallatie voor nieuwe showroom Auto XL

Muziekinstallatie voor nieuwe showroom Auto XL

Auto XL gaat als een speer. Hun huidige pand in het centrum van Leiden is te klein geworden en daarom zullen ze in de zomer van 2022 een nieuw pand in gebruik gaan nemen in Alphen aan den Rijn. Niet dat Auto XL weggaat uit Leiden, zeker niet. Maar het andere pand in Alphen aan den Rijn is direct een mooie uitbreiding en daar is ruimte voor de inmiddels meer dan 350 occasions die Auto XL te bieden heeft. Wij werden gevraagd om zorg te dragen voor een nieuwe muziekinstallatie in de nieuwe showroom in Alphen aan den Rijn.


Muziekinstallatie bedoeld voor achtergrondmuziek

In een showroom kan het heel ongemakkelijk voelen. Een nette showroom, mooie auto's, een goed geklede verkoper en misschien toch een beetje spanning bij de klant. Je koopt tenslotte niet elke dag een andere auto. Hoe prettig is het dan wanneer je binnenkomt terwijl een lekker relaxed muziekje klinkt op de achtergrond? Je voelt je daardoor welkom!

Je hoeft niet meer te fluisteren

Wanneer je in een stille showroom binnenkomt voelt het net als in de wachtkamer van de huisarts. Je wilt niet te hard praten. Bang dat iemand je hoort. Of bang dat de verkoper al hoort wat voor auto jij graag wilt hebben. Want in dat geval gaat hij zeker niet de korting geven die jij voor ogen hebt! Voor de verkoper heeft de muziek ook een functie, want het verkoopgesprek kan niet worden meegeluisterd door andere klanten. 

Kortom, achtergrondmuziek zorgt naast een gevoel van welkom ook voor privacy. 

Opbouwspeakers tegen het plafond

Bij Auto XL hebben we gekozen voor een reeks zwarte opbouwspeakers die we tegen het plafond gemonteerd hebben. Deze speakers hebben een brede afstraling en is hiermee een prima alternatief voor de traditionele inbouwspeakers die niet in het betonnen plafond weggewerkt konden worden. Auto XL gaat het plafond verder nog afwerken, waardoor de speakers minder zichtbaar zullen zijn. 


Muziekinstallatie met Bluetooth

Om snel en eenvoudig muziek af te kunnen spelen hebben we in overleg met Auto XL een Bluetooth module geplaatst, waarmee ze via één van hun computers of smart devices verbinding kunnen maken. Op deze manier kan het personeel van Auto XL simpel een playlist aanzetten.


Ook een muziekinstallatie in jullie showroom?

Vind jij het ook prettig om niet meer te hoeven fluisteren? Of om een gevoel van welkom te creëren voor je klanten? Laat het ons weten via ons contactformulier of bel ons op 085-4863290. Dan maken we een afspraak voor vrijblijvende bezichtiging in jullie bedrijfspand of winkel, waarna wij je een perfect advies op maat kunnen geven. Tot snel!