DAB+ radio voor DSV in Bergen op Zoom

DSV levert en beheert supply chain oplossingen, zoals transport en opslag, voor duizenden bedrijven. Hun locatie in Bergen op Zoom is de perfecte uitvalsbasis voor bedrijven die goederen aangeleverd krijgen vanuit de havens in Rotterdam of Antwerpen. In Bergen op Zoom werken honderden medewerkers. Zij vinden het heerlijk om tijdens hun werk naar de radio te luisteren en daarom kregen wij vanuit DSV opdracht een DAB+ radio installatie aan te leggen.


DAB+ radio installatie

FM is verleden tijd. Het duurt niet lang meer, voordat FM volledig zal uitfaseren en bedrijven als DSV sorteren hier op voor door nu al te kiezen voor DAB+. Veel andere bedrijven kiezen voor internetradio, maar in verband met een beveiligd netwerk staat niet elk bedrijf dit toe. DSV kiest daarom ook voor DAB+, waardoor de radio niet geïntegreerd is in hun bedrijfsnetwerk, maar volledig autonoom functioneert.

DAB+ antenne buiten het pand

Langs het dak van het distributiecentrum hebben wij een DAB+ antenne geplaatst en deze staat direct in verbinding met de centrale audio installatie. De audio installatie is dus voorzien van een DAB+ radio waarop talloze zenders geselecteerd kunnen worden. DAB+ staat bekend om zijn hoge kwaliteit radio, mits de ontvangst goed is. Dit blijft een probleem in veel betonnen gebouwen. Daarom hebben wij de antenne ook op een goede positie gemonteerd buiten langs het dak.


Hoge kwaliteit radio in het hele pand

Naast het plaatsen van een antenne en centraal audio systeem hebben we verschillende soorten speakers gemonteerd verspreid door het distributiecentrum. Deze zijn allemaal via een hoge kwaliteit speakerkabel met elkaar verbonden, zodat ze ook vanaf één punt bediend kunnen worden. We hebben verschillende speakers gekozen die een eigen karakter hebben. De één is perfect voor het deel waar goederen geladen en gelost worden. De andere speaker past perfect in de ruimtes waar goederen opgeslagen zijn.


Ook een radio installatie in jullie bedrijf?

In Nederland wordt praktisch overal gewerkt met de radio op de achtergrond. Het hoort bij onze cultuur en er ontstaat de muziek zorgt voor een vrolijke werksfeer. Mocht dit binnen jullie bedrijf nog niet het geval zijn, dan denken we graag met je mee! Ook in het geval van nieuwbouw, uitbreiding of het vervangen van een oude radio installatie zijn wij de aangewezen partij om mee te praten. Neem contact met ons op of bel ons voor een gratis inventarisatie bij jullie op de zaak.